ihmettelyä

Lauantai 8.4.2017 - Timo


Vaalit on huomenna.

Yhtä asiaa olen ihmetellyt koko vaalien ajan. Uudenlaisesta ja pienemmästä valtuustosta ei ole juuri tullut vaaliteema. Puheenjohtaja tenteissä on väännetty hallituksen politiikasta ja sotesta. Kumpikaan ei lopulta ole tuleavn kunnan ydintehtäviä. 

Toki sote on tärkeä ja vielä puoli vaalikautta sotesta vastataan joko suoraan tai välillisesti. Mutta sekä oppositio että media ovat tehneet puoli väkisin näistä kuntavaaleista hallituspolitiikan koetin kiven. Vaikka kokeneet ja asiaan mitenkään perehtyneet kuntapäättäjät ja kuntalaiset tietävät, että kuntapolitiikka on paikallisten asioiden hoitamista hyvässä yhteistyössä. Ei politikointia ja räksytystä ylen vaalilähetyksissä tai eduskunnan suorissa lähetyksissä. 

Lappeenrannassa tulevalla vaalikaudella päätetään mihin asettuu uusi kunnallisveroprosentti maakuntahllinnon viedessä osan tehtävistä. Samoin päätetään mm. millä aikataululla uusitaan Lauritsalan koulukeskus ja mitä tapahtuu Kaukaan koululle. Tavalliselle lappeenrantalaiselle tärkeitä mutta arkisia asioita. 

Niistä päättävät ihmiset valitaan kuntavaaleissa. 

Valitse siis tavallisista asioista kiinnostunut ja ihminen.

Avainsanat: uus valtuusto, lautakunnat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini