Timosta sanottua

Tupu ja Lupu -kaneille ruokaa

Tutustuin Timo Lampeen yhteisessä työpaikassamme Lappeenrannan seurakunnassa. Noin seitsemän vuoden työtoveruutemme perusteella tiedän Timon tavan toimia yhteisissä palavereissa ja neuvotteluissa. Timo on keskustelijana aktiivinen ja reilu. Tarvittaessa Timo osaa tiukastikin puolustaa oikeaksi näkemäänsä asiaa. Toisten kunnioitus ja kuunteleminen sekä yhteisten päätösten hyväksyminen ovat Timolle luontaisia piirteitä.

Juha Tiihonen, rovasti  
 Tutustuin Timoon ensimmäisen kerran kirkolla vielä nuorten illoissa käydessäni. Aina ensimmäisestä tapaamisesta asti olen voinut huomata Timon aidon välittämisen nuorten asioissa, mutta myös yleisesti kaikkien hyvinvoinnissa. Paikalliset huolenaiheet tulevat herkästi puheeksi ja hyvin rakentavasti. Timo ottaa hyvin avoimesti erinäkökulmia vastaan ja punnitsee ne. 
Timolla on selvästi kyky punnita erinäisiä asioita hyvin erilaisista näkökulmista kohdattuaan niin monenlaisia, eri ikäisiä ja erilaisien taustojen omaavia ihmisiä pelkästään jo työnsä kautta.


Emmi 21v.Timon vahvuuksia valtuutetuksi on runsaasti.
Lautakuntatyöskentely on perehdyttänyt päätöksentekoon. Timo on aktiivinen, ottaa kantaa oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Asioihin perehtyminen ja tiedon hankkiminen sujuu. Timo on niin työtehtäviensä, kuin harrastusten kautta osaaja erityisesti lapsiperheiden ja nuorten asioissa. Perheellisenä  kuntapalveluiden käyttäjänä Timolla on ajantasaista kokemusta kunnassa päätettävistä palveluista.

Katri PulliOlen tutustunut Timoon tai tuttavallisemmin "Lätäkköön" töiden merkeissä. Timo tekee työtään täydellä sydämellä ja on aidosti kiinnostunut lasten ja nuorten elämästä. Näissä vaaleissa tehdään tulevaisuuden Lappeenrantaa ja siihen työhön tarvitaan uusia tekijöitä. Timosta kaupunginvaltuusto saa valtuutetun, joka on valmis tekemään hyvinvoivaa ja osallistavaa kaupunkia.


Miun valintani on Timo - suosittelen siullekin!

Joonas Paavilainen

nuori järjestötoimija
Olen tuntenut Timon yli kymmenen vuoden ajan toimiessani seurakuntayhtymän luottamustehtävissä ja kansainvälisen palvelujärjestön Lions-liiton jäsenenä, jossa myös Timo on aktiivisesti toiminnassa mukana.
Timon erityisominaisuutena on avoimuus, asioihin perusteellinen paneutuminen sekä asioista suoraan puhuminen ja ennenkaikkea yhteisen tavoitteen määrätietoinen saavuttaminen - tarvittaessa kompromissia toteuttaen.
Timon positiivinen elämänasenne luo muihin yhteistyökumppaneihin innostuneisuutta ja uusien ratkaisujen etsimisen halua.
Edellä mainittuja ominaisuuksia tarvitaan tulevalla  valtuustokaudella entistä voimakkaammin, jotta uusiutuvassa kunta- ja maakuntarakenneuudistuksessa saavutetaan meitä kaikkia -lapsista vanhuksiin - elämässä eteenpäin kannustavia tuloksia.


Unto Kiljunen

Timo on ihminen kenen kanssa voisi kuvitella tekeväni töitä. Timo on reilu kaiken ikäisille ihmisille, erityisesti se näkyy siinä miten Timo kunnioittaa nuoria sellaisina kuin he ovat, ottaen huomioon sen missä nuoret ovat vahvimmillaan. Nuorten parissa Timo osaa olla luentava niin, että nuorten on helppo nähdä Timo miehen mallina ja ammattilaisena työssään. Timo on hyvä ryhmän vetäjä ja toimii luontevasti isossakin porukassa. Timo on helposti lähestyttävä rautainen ammattilainen työssään ja selkeästi lasten ja nuorten asialla. Urheilijana Timo on hyvä esimerkki terveellisestä elämästä pelkällä läsnäolollaan. 

Sanna 24v.


Opin tuntemaan Timon vuosia sitten. Istuimme samassa pöydässä Lappeenrannan seurakuntien työpaikkaruokalassa. Keskustelu kulkeutui Timon omaan työhön. Hän sanoi: "Jos vaihtaisin seurakunnan nuorisotyönohjaajan työn toiseen tehtävään, saisin 500 euroa parempaa palkkaa ja säännöllisen työajan."
Tuo kolahti: nuori perheellinen mies ja työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on kutsumus.
Tulevaisuus on lasten ja nuorten. Heidän ja kotien tukeminen on yhteiskunnan perusvelvollisuus. Tiedän, että Timon oma huolehtiva toiminta on lähellä myös meitä vanhenevaa väestöä.
Äänestin jo viime kuntavaaleissa Timoa. Siksi myös huhtikuussa.
Katseen on oltava tulevaisuudessa.

Antti Vanhanen
rovasti, teologian tohtori, 70 vuotta