Helposti saavutettava Lappeenranta

Sunnuntai 16.5.2021 - Timo Lampi


Lappeenrannassa käydään kovaa keskustelua saako autolla ajaa kauppakatua. Toki saa ja pitää saada jatkossakin.

Keskustan kuntavaaliohjelman - Lappeenrannan korjaussarja, kohdassa 19 tämä on tulevan valtuustokauden tavoitteena. https://keskusta.fi/karjala/lappeenranta/

Itse olen kaupunkipyöräilijä. Pyöräilen n. 3000 km vuodessa työmatka-ajoja. Lappeenrannassa on hyvä pyöräillä. Kun nykyään teitä peruskorjataan, tulee rinnalle usein myös hyvä pyörätie ja jalkakäytävä. 

Kehitettävääkin on: moni pyörätien asfaltti on poikki, jolloin pyöräilystä tulee ikävä kokemus. Varsinkin kun on liikkeellä maantiepyörällä, missä on kapeat ja kovilla ilmanpaineilla varustetu renkaat. Tavallisella kaupunkipyörällä tähän ei niin kiinnitä huomioita. 

Jatkossa kun uusitaan autoteiden asfalttipinnoitteita, niin tarkastetaan ja tarvittaessa uusitaan pyöräteidenkin pinnat.

Tätä kirjoittaessa en ole flunssan takia päässyt osallistumaan tämän kevään kyläpyöräilyyn. Harmittaa kovasti! Lappeenrannassa on hienoja maisemia missä pyöräillä maantien laitaa ja nauttia maisemista. Jotkin näistä teistä ovat todella huonokuntoisia. Esimerkiksi Vainikkalaan ajaessa on tiessä kohtia, mitä väistelisin autollakin. 

Greenreality kaupunkina meidän kannattaa pitää tiet niin hyvässä kunnossa että satamaan voi lähteä vedylle ja jäätelölle vaikka pyörälläkin! 

Pyöräilijöiden ja muiden liikenteessä kulkijoiden välille tulisi huomioida aina toisensa. Varsinkin ohittajan vastuuta kannattaa muistaa. Jos ohitat autolla pyöräilijän tai pyörällä koiraa taluttavan kävelijän, jätä aina tilaa. Pyöräilijän vielä kannattaa muistaa se soittokellon käyttö ajoissa että ohitettava ehtii reagoimaan. Tästä olen itse saanut kahdenlaista palautetta. Joskus on ohitettava kiitellyt ja toisinaan uhannut lyödä nenän poskelle. Noh otetaan toiset huomioon liikkuessa joka tapauksessa.

Huomioidaan aina liikenteessä toisemme!

Avainsanat: pyöräily, elintila, auto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini