Vastuutetaan meidän nuoria

Perjantai 24.8.2012 klo 20:49 - Timo Lampi

 

Maanantaina (13.8) Etelä-saimaassa uutisoitiin Mikonsaaren laavun

ilkivallasta. Kulmatekstissä oletettiin nuorison olevan syypää ilkivaltaan.

Voi olla että osuttiin oikeaan. Minulle heräsi kaksi kysymystä.

1. Miksi kaupungin omaisuutta ei mielletä meidän omaisuudeksi? Jos oletettu nuoriso on paikat laittanut päreiksi, ovat laavun kustantajina olleet heidän vanhempansa verovaroin. Valitettavaa on, että muutaman ihmisen tyhmyyden takia iso osa kaupunkilaisia menettää miellyttävän paikan, missä käydä paistamassa makkaraa koko perheen voimin tai kaveriporukan kanssa.

2. Millä vastuutetaan nuoria, jotta he kokisivat kaupungin paikat "omikseen"? Löytyykö rahallisia resursseja pyrkiä samaan kuin Imatra tänä kesänä, että olisi yhdelle ikäluokalle kaikille kesätöitä vaikkapa tiettyjen virkistyspaikkojen ylläpitämiseksi? Tai vaikka talkooporukkaa missä nuoret

ovat mukana tekemässä paikkaa osin myös heidän näköisekseen? Silloin kaupungin paikoista voisi tulla meidän paikkoja.

Vaikka nämä onnistuisivatkin, pitää koko kaupungin kasvattaa lapsiaan siihen, ettei toisen omaan saa puuttua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vastuutetaan, nuoria, yhteistä

« Uudemmat kirjoitukset