Yläkouluverkosta tasavertainen ratkaisu

Perjantai 3.3.2017 - Timo Lampi


Nyt on alkamassa keskustelu Lauritsalan yläkoulun tulevaisuudesta. Vuoden 2016 aikana tehdyt tiivistyskorjaukset ovat antaneet ainakin lisäaikaa koulutyöskentelylle. Oireita huonosta sisäilmasta oppilailla on edelleen, mutta ei niin paljon ja ei niin pahoja kuin aiemmin. 

Etelä-Saimaan artikkelissa (3.3) Perusopetusjohtaja Mari Routti liitti Lauritsalan koulun ratkaisun Kaukaan koulun tulevaisuuteen ja mahdolliseen Pontuksen koulun yläkouluratkaisuun. Kouluatkaisuihin vaikuttavat mm. oppilasennusteet.

Aiemmassa blogissa kirjoitin tasavertaisen yläkouluratkaisun puolesta. Länsialueen yläkouluratkaisua esitelleessä tiedotustilaisuudessa 18.9 kysyttiin strategisen linajuksen perään. Nyt on tulossa Sammonlahteen iso yläkoulu. Kimpisen kampus on ollut jo jonkun aikaa. Kesämäessä on yhteinäiskoulu syntynyt vähän yllättäen. 

Mielestäni Lauritsalaan kannattaa rakentaa uusi yläkoulu, mihin mahtuu Pontuksen ja Lauritsalan koulun oppilaat. Pontuksen koulun tonttia kaventaa tuleva uusi kaksoisraide. Lisäksi uusi yläkoulu pienentäisi reilusti piha-aluetta. Silloin ei jää paljoakaan tilaa lasten leikkiä välitunnilla eikä lähiliikunta-aluetta synny alueella asuville. Rakennuskustannuksia tulee n. 4 miljoona euroa enemmän, kuin ison Lauritsalan yläkoulun rakentamisesta. Pontuksen yläkoulun käyttökulut vastaavat 1-2 opettajan palkkaa. 

Uuden Lauritsalan koulun rakentaminen pitää aloittaa mahdollisimman pian nykyisessä mittakaavassa. Niin ja liikuntatilojen tulee olla oikeasti riittävät! 

Avainsanat: yläkoulu, kouluverkko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini