Lasten harrastaminen ei saa kallistua!

Tiistai 1.6.2021 - Timo Lampi

Maaliskuussa uutisoitiin kaupungin tuista urheiluseuroille, sekä kaupungin tilojen tuloista ja menoista (ES 6.3.2021). Uutisen taustalla oli Virheiden tekemä valtuustoaloite kaupungin maksamista tuista ja myöntämistä piilotuista.

Kaupunki jakaa avustuksia markkinaperusteisesti pääsarjojen joukkueille ja tukea lasten harrastamisen tukemiseen kulttuurisen nuorisotyön toimesta. Lisäksi kaupungin palveluiden hinnoittelu on sellaista, ettei se kata kaikkia kuluja, mutta mahdollistaa kaikille esimerkiksi uimahallissa tai teatterissa käynnin.

Lappeenrannassa liikuntasalit ovat uusiutuneet ja kasvaneet, kun koulujen liikuntasaleista rakennetaan entistä suurempia. Tämä on hyvä suunta, koska saleista tulee pääsarjojen vaatimuksien mukaisia.

Riskinä tässä on se, että salien hinnat käytäjille nousevat. Aiemmin, kun liikuntapaikkojen hintoja nostettiin, nousi meidän perheessä yhden lapsen harrastamisen kustannus satasella syksyllä ja toisen mokoman keväällä .

Seuraavalla valtuustokauden tulee huolehtia siitä, ettei lasten harrastamisen kustannusten nousu johdu kaupungin hinnoittelusta. Lasten harrastamisen tukeminen on korona-ajan jälkeen erityisen tärkeää. Korona-aikana monien lasten harrastaminen on loppunut osittain tai kokonaan. Joidenkin lasten harrastamisen aloittaminen on viivästynyt vähintään vuodella, kun liikuntapaikat ja muut harrastamisen tilat ovat olleet hyvästä syystä suljettuna. Toki syitä harrastamisen kokonaan lopettamiseen on varmasti muitakin.

Lasten harrastamisen tukemista kannattaa jatkaa edelleen. Lapsiin satsaaminen on satsaamista tulevaisuuteen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, harrastaminen, vuokra,