Politikoinnin korjaussarja

Perjantai 21.4.2017 - Timo Lampi

Johan pomppas!

Myö ja Kokoomus teki yhteisen valtuustoryhmän. Kokoomusvetoinen ryhmä on nyt yhtä iso kuin demarit. 

Ihmettelen tällaista politikointia. Äänestysprosentti jäi 54,4%:iin. Toki äänestysprosentti oli prosenttiyksikön kymmenyksen parempi kuin viimeksi, mutta voidaan puhua korkeintaan demokratian torjunta voitosta. Ja tämän jälkeen aletaan politikoida vallasta. Kansa on puhunut! Mitä sitten?

Tunnustan hieman naivisti edelleen ajattelevan politiikan olevan yhteisten asioiden hoitoa. Myö esimerkiksi teki viime vuoden lopulla mielestäni kannatettavan ehdotuksen Lappeenrannan energian osinkojen tulouttamisen pienentämiseksi, ettei tarvitsisi nostaa hintoja. Miten tällaisten ehdotusten käy, jos uskottavuus on mennyt valtuustopaikkojen kustannuksella? 

Toinen mitä ihmettelen on Grönlundin asenne. Nimenomaan vaalitulosta kohtaan. Kansa on puhunut! So?  

Kokemukseni vaalityöstä oli, että ihmiset edelleen ottavat aidosti selvää ehdokkaasta ja puolueesta mitä äänestävät. Sitten vaalien jälkeen alkaa neuvottelutaktikointi vaalituloksesta huolimatta. Mikä vaikutus tällä on tulevien vaalien äänestysintoon? Se jää nähtäväksi. Aiemmissa vaaleissa Kokoomus Stubbin suulla sanoi että politiikka on rikki. Mitä sitten?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalimatematiikka, politikointi