Lauritsala vs. Kaukas?

Lauantai 11.2.2017 - Timo


Kaukaan koulun remontti on nostettu tapetille. Pitäisikö lapset hajauttaa useampiin eri kouluihin että remonttirahoille löytyisi parempikin kohde? Ainakin yksi kohde olisi Lauritsalan yläkoulu, minkä oireselvityksen tuloksia odotellaan vähintään jännityksellä.
Kaksi sarjaisen koulun lakkautus on jo isompi projekti. Pitääkö Myllymäkeen ja Kimpiseen rakentaa lisää sekä Lauritsalaan enemmän, että lapset mahtuu? 
Alueella asuvien lasten ikäluokat voisi olla ainoa peruste, millä perustella terveen koulun lakkautus voidaan perustella.
Vanhempainillassa Lauritsalassa kerrottiin aikanaan,  että koulu on rakennettu hiekalle. Tämä tarkoitaa, että vettä nousee kapilaarisesti betonissa ylöspäin. Siis perustus on kastunut alhaalta päin. Millä sen korjaat?
Toivottavasti Lauritsalaan rakennetaan uusi koulu, jotta lapsille saadaan oikeasti terve koulu. Eikä tähän pidä sotkea tervettä Kaukaan koulua. Kahden koulun laittaminen vastakkain on keinotekoista. Varsinkin jos toinen kouluista on niin hyvässä kunnossa, ettei ole rakenteellista syytä luopua terveestä kiinteistöstä.

Avainsanat: kouluverkko, Lauritsala, Kaukas,


Kommentit

3.3.2017 9.52  Timo Lampi

Routti kommentoi 3.3 E-saimaassa Lauritsalan koulun korjaustarvetta. Liitti päätökseen aivan oikein Kaukaan remontin tai lakkautuksen ja Pontuksen mahdollisen yläkoulun rakentamisen.
Tervettä Kaukaan koulua ei ole varaa lakkauttaa. Minne Pontuksen koulun tontille mahtuu yläkoulu? Imatran suuntaan tulee kaivanto vastaan. Lauritsalan suuntaan ehkä, mutta kuinka paljon ratapenger tarvitsee uusittavan sillan kanssa tilaa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini