Liikuntapaikoista kokonaiskuva

Keskiviikko 8.2.2017 - Timo

Lappeenrannassa sisäliikuntapaikat ovat myllerryksessä. Urheilutalon remonttia suunnitellaan. Sammonlahden halli menee uusiksi uuden kouluratkaisun mukana. Lauritsalan kouluratkaisu tulee vaikuttamaan myös liikuntapaikkoihin. Ja vielä maakuntahalli....

Liikuntapaikosta tulee tehdä kokonaiskuva, mikä pitää sisällään liikuntapaikkojen suunnittelun eri harrastuksille kuntoliikujista koululiikuntaan ja kilpaurheiluun. Tanssijat tarvitsevat tarvitsevat jonkin verran tilaa, harraste liikkujat lajista riippuen saman verran tai enemmän ja salibandy ja koripallo ison kentän. Ja vielä päiväkotilapset sekä eri ikäiset koululaiset peruskoulusta toisen ja kolmannen asteen aikuisiin vielä eri kokoisia tiloja.
Lisäksi tiloja kannattaa suoraan myös kohdentaa eri harrastusryhmille. Alakouluille missä on pienemmät salit, voidaan suoraan suunnata eri höntsäliikkuja porukat tai harrastukset mitkä ei tarvitse niin paljon tilaa, 
Näiden kaikkien käyttäjien pitää päästä ääneen, kun toivottavasti tehdään uudessa valtuustossa uudella hallintomallilla jonkinlaista strategista suunnitelmaa liikuntapaikoista. Ja vielä toivottavasti hyvässä yhteistyössä kouluratkaisuiden kanssa. Samoista kuntalaisista on kyse ja yhdestä kassasta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikuntapaikat, strategia, kansanterveys

Liikuntapaikkoja länsialueelle

Lauantai 11.6.2016 - Timo

Nyt kun on aloitettu länsialueen kaavoitus valtuuston päätöksen jälkeen on hyvä kysyä mitä kaavoitetaan liikunnalle?

Ilmeisesti Sammonlahden likuntahallin tilalle rakennetaan uusi isompi liikuntahalli koululaisten  sisäliikuntaa varten. Mitä tapahtuu Skinnarilan liikuntahallille?
Entä mitä rakennetaan Kourulaan? Mitä tapahtuu Kourulan hallille?
Lauritsalan päiväkodissa on pieni liikuntatila joka palvelee päiväkodin tarpeita. Tuo sali ei riitä enää koulun sisäliikunnan tarpeisiin. 
Nyt on aika turvata kaupungissa vähänevää sisäliikuntatilaa muillekin kuin isoa hallia tarvitseville liikuntamuodoille.
Nuorten ja aikuisten harrasteliikunnalta on vähentynyt liikuntapaikkoja paljon viime vuosina. Kourulaan tarvitaan liikuntatilaa mitä kannattaisi suunnitella yhdessä esim. tanssijoiden kanssa. Siihen saliin mahtuu myös vaikka aikuisten höntsäsähly tai seurakunnan liikuntakerho.


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vapaa-aila, koulu, liikunta, kansanterveys