Lauritsalasta

Perjantai 26.10.2012 klo 9:36 - Timo

Viimeinenkin pankin konttori lähtee täältä Lauritsalasta. Jäljellä on vielä mm. pari ruokakauppaa, parturi ja vaatekauppa.

Olen asunut Lauritsalassa nyt kymmenen vuotta. Tämä on ihmisen kokoinen kaupunginosa, mihin on muuttamassa lapsiperheitä. Mitä lapsiperheet tarvitsevat? Koulun, kirjaston, terveyskeskuksen ainakin. Lapset kaipaavat leikkipaikkoja ja nuoret paikkoja viettää aikaa. Vanhemmat tarvitsevat paikkoja kohdata muita.

Lauritsalan keskustan kehittämiseen on tehty suunnitelmat, jotka odottavat vain toteuttajaa. Nyt odotellaan haluaako joku rakennusfirma lähteä viemään sitä eteenpäin. Samoin uusien kerrostalojen rakentaminen antaa odottaa itseään. Seurakuntayhtymän rivitalo saisi lähteä mahdollisimman pian seurakuntakodin remontin jälkeen, jotta siihen voisi rakentaa kerrostalon hissillä!

Mitä me Lauritsalaiset voimme tehdä arjessa että Lauritsala säilyy elinvoimaisena? Käytetään täkäläisiä palveluita. ostetaan ruokaostokset ja lääkkeet täältä. Käytetään Lauritsalan palveluita aktiivisesti! Näin voimme osoittaa että täällä kannattaa yrittää!

Niin ja äänestetään sunnuntaina paikallisia ehdokkaita, ettei Lauritsala unohdu kaupungin päätöksen teossa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lauritsala, palvelut

Lähipalvelut, terveys ja vihreät arvot

Torstai 27.9.2012 klo 22:09 - Timo

Mitä tekemistä tuolla kolmikannalla on keskenään?
Kun lähipalvelut on kattavat: koulu, perusterveydenhoito, harrastukset ja ruokakauppa, liikkuminen omin voimin helpottuu. Sen sijaan että lähdetään jokapaikkaan autolla, voidaan talon nurkalta ottaa polkupyörä tai potkukelkka ja käväistä jumpalla tai kaupassa. Ja sekä kroppa että luonto kiittää. Sen sijaan jos kaikki keskitetään muutamiin paikkoihin on aina pakko lähteä jollakin vempeleellä joka tuottaa kasvihuonepäästöjä.
Lappeenranta tarvitsee elävän ydinkeskustan mistä löytyy mm. erkoisliikkeet ja kulttuuria, sellaista mikä tuo turisteja ja on paikka meille käväistä "isolla kirkolla" tuulettumassa. Mutta peruspalvelut tulee saada kivenheiton päästä, jotta esim. perheen lapsille voidaan huutaa: On kotiin tulon aika!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähipalvelut, terveys, ympäristö